Specialister

Riitta Tötterman Specialistläkare i kirurgi

Språkkunskaper
svenska, finska, engelska (tyska hjälpligt)

Presentation:
Jag är allmänkirurg och gör små ingrepp, såsom borttagningar av nevus och fettknölar, partiella och fullständiga borttagningar av naglar samt operationer av hemorrojder. Jag har i över 35 år gjort endoskopier av mag- och tarmkanalen och vårdat patienter som lider av magbesvär. De senaste 25 åren har jag dessutom studerat olika tekniker, med vilka jag kan hjälpa patienter med smärtor samt dem som lider av funktionella besvär. Till mina metoder hör bl.a. akupunktur, kinesiotejp och fasciamanipulering.

Fasciamanipulering är en metod som systematiskt behandlar bindvävsstrukturer, vars funktionsstörningar har orsakat symtom. Fascior d.v.s. bindvävshinnor utforskas flitigt runtom i världen, och teknikerna utvecklas i och med att kunskap och erfarenhet sprider sig.

Jag ger helhetsvård åt mina patienter och i samarbete med dem strävar jag efter att hjälpa dem på bästa möjliga sätt med sådana vårdmetoder som lämpar sig bäst för dem. Därför att jag har varit verksam i Borgå i redan fyra årtionden, har jag ett brett och högklassigt samarbetsnätverk på orten.

 

Mottagning i Borgå verksamhetsställe (Biskopsgatan 22)