Specialister

Jaana Rahiala Specialistläkare i barnsjukdomar

Språkkunskaper
svenska, finska, engelska

Presentation:
Jag är specialistläkare i barnsjukdomar och driver mottagning i Läkarcentral Fenix i Borgå. Jag har studerat till läkare i Kuopio och utexaminerats därifrån till barnläkare. Specialiseringsutbildningen inom blod- och cancersjukdomar samt infektionssjukdomar hos barn har jag genomgått vid Helsingfors universitet, och jag har länge arbetat på HUS verksamhetsområde Sjukvård för barn och unga. Alltsedan år 2012 har jag varit i dagarbete som biträdande överläkare vid barnenheten vid Borgå sjukhus. Min doktorsavhandling skrev jag om infektioner hos barncancerpatienter. Under de senaste åren har jag koncentrerat mig på yrkesutövandet i stället för forskningen.

Jag är specialiserad inom infektionssjukdomar samt blod- och cancersjukdomar hos barn. Jag har också samlat omfattande erfarenheter av vanliga barnsjukdomar genom att arbeta som allmänbarnläkare i sjukhus i Borgå och Pejas. Till vanliga problem hör akuta förkylningar och febrar, andra infektioner, astma och allergier, anemier, magbesvär och eksem samt problem som drabbar särskilt spädbarn. I sjukhuset vårdar jag även barn och unga med diabetes.

Barn och unga i alla åldrar är välkomna till min mottagning. Som mamma i en fembarnsfamilj har jag egen erfarenhet av vardagen i en barnfamilj i flera års tid. Jag har som mål att läkarbesöket är en så trevlig och lugn upplevelse som möjligt för barnet och familjen. För mig är det viktigt att diskutera med och lyssna på barnet och familjen vid mottagningen.

 

Mottagning i Borgå verksamhetsställe (Biskopsgatan 22)