Specialister

Annika Lönnberg Specialistläkare i kardiologi

Språkkunskaper
finska (modersmål), svenska, engelska

Tjänster:

  • Jag behandlar alla hjärtsjukdomar hos vuxna (>16 år) / utreder om det ligger en hjärtsjukdom bakom symtomen.
  • I samband med mottagningen kan vid behov utföras en ultraljudsundersökning av hjärtat (ekokardiografi), vilken gör det möjligt att utreda hjärtats struktur och funktion (hjärtsvikt, hjärtklaffsjukdom, medfödda hjärtfel).
  • Möjlighet till Holter-undersökning med separat tidsbokning i syfte att utreda arytmi.
  • Vänligen ta med dig till mottagningen din läkemedelslista och uppgifterna om eventuella tidigare hjärtundersökningar / ingrepp (snabbar upp mottagningen) samt gärna även EKG (< 1 år gammal är tillräcklig ifall det inte är fråga om ett nytt symtom).

Presentation:
Jag blev färdig läkare år 2000 och specialistläkare i kardiologi år 2012. Efter specialistutbildningen till kardiolog har jag arbetat på hjärtcentret vid Päijänne-Tavastlands centralsjukhus i Lahtis, nuförtiden i tjänsten som avdelningsöverläkare. Mitt sjukhusarbete består huvudsakligen av ingrepp: jag utför kontraströntgen av kranskärlen samt ballongvidgningar och utför insättningar av pacemakrar, inklusive speciella pacemakrar (pacemakrar för arytmi och hjärtsvikt, dvs. ICD- och CRT-pacemakrar), pacemakerbehandling är mitt specialansvarsområde. Därtill har jag tidsbokningsmottagning på hjärtpolikliniken vid sjukhuset samt arbetar som kardiologikonsult.

Privatmottagning har jag bedrivit här i min hemort Borgå alltsedan år 2016, en dag per vecka inom möjligheternas gräns. Välkommen till min mottagning!

 

Mottagning i Borgå verksamhetsställe (Biskopsgatan 22)