Asiantuntijat

Jaana Rahiala Lastentautien erikoislääkäri

Esittely:
Olen lastentautien erikoislääkäri ja pidän vastaanottoa Porvoon Lääkärikeskus Fenixissa. Olen opiskellut lääkäriksi Kuopiossa, ja valmistunut sieltä lastenlääkäriksi. Lasten veri-ja syöpätautien sekä infektiotautien erikoistumisen olen suorittanut Helsingin yliopistossa ja työskennellyt pitkään HUS/Lasten ja nuorten toimialalla. Vuodesta 2012 alkaen olen ollut päivätyössä Porvoon sairaalan lastenyksikössä apulaisylilääkärinä. Väitöskirjani olen tehnyt aikanaan lapsisyöpäpotilaiden infektioista. Viime vuosina tutkimustyö on jäänyt vähemmälle.

Olen erikoistunut lasten infektiosairauksiin sekä lasten veri-ja syöpätauteihin. Omaan myös laaja-alaista kokemusta tavallisista lasten sairauksista ja ongelmista työskennellessäni myös Porvoon ja Peijaksen sairaaloissa yleislastenlääkärinä. Tavallisia pulmia ovat akuutit flunssat/kuumeet, muut infektiot, astma ja allergiat, anemiat, vatsaongelmat ja ihottumat sekä pienten vauvojen erityisongelmat. Hoidan sairaalassa myös diabeteslapsia- ja nuoria.

Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja nuoret. Omakohtaista kokemusta lapsiperheen arjesta minulla on viiden lapsen perheessä karttunut usean vuoden ajalta. Tavoitteeni on, että lääkärissä käynti on lapselle ja perheelle mahdollisimman miellyttävä ja kiireetön kokemus. Lapsen ja perheen kanssa keskustelu ja kuunteleminen ovat minulle vastaanotolla tärkeitä.

 

Vastaanotto Porvoon toimipisteessä (Piispankatu 22)