Asiantuntijat

Harri Selänne LKT, erikoistunut liikuntalääketieteeseen ja yleislääketieteeseen.

Vastaanotto sekä Helsingissä että Porvoossa

Esittely:

Harri pitää vastaanottoa Fenix Helsingissä ja Porvoossa ja on jäsen Suomen Olympiakomitean lääkäritiimissä. Hän on toiminut Suomen judoliiton ja Suomen uimaliiton olympiavalmennettavien urheilijoiden vastuulääkärinä ja on edelleen monen huippu-urheilijan omalääkäri.

Harri Selänne on julkaissut yli 50 vertaisarvioitua tiedeartikkelia ja runsaasti kongressiabstrakteja ja kansanomaisia julkaisuja liikuntalääketieteen alalta. Hänen kiinnostuksensa kohteena tutkijana ja yksityislääkärinä ovat urheiluvammat, niiden ennaltaehkäisy ja hoito, urheilijan ylikunto ja uupuminen.

Harri Selänne, MD, PhD is a specialist in Sports Medicine and a member of the physician board in the Olympic committee of Finland. Based on his extensive practical experience of working with talented and elite athletes, he can offer practice-based insights into the medical screenings and assessment of athletes. He has published more than 50 peer reviewed articles and over 100 conference abstracts in the field of Sports and Exercise medicine. His main interest as a researcher and private physician lies in Sports injuries, prevention and treatment, athlete overtraining and burnout.

Harri Selänteen vastaanoton voi varata myös etävastaanottona, jolloin lääkäri soittaa potilaalle varattuna vastaanottoaikana. Etävastaanotolla lääkäri voi määrätä lääkkeitä, uusia reseptisi, tehdä lähetteen jatkotutkimuksiin tai arvioida tapauskohtaisesti parhaan jatkohoidon silloin kun fyysinen paikallaolo ja tutkimus ei ole tarpeen . Palvelu ei sovellu vakavan sairauden hoitoon eikä tilanteisiin, jotka vaativat fyysistä tutkimista.

Vastaanoton muoto etävastaanottona on mainittava aikaa varatessa.

 

PRP - urheiluvammojen ja nivelrikon hoito kehon omien kasvutekijöiden avulla 

Lääkärikeskus Fenix tarjoaa PRP-hoitoa jänne-, lihas- ja  nivelsidevaurioiden tai näiden alueiden  pitkittyneiden tulehdusten hoitoon. Tällaisia ovat esimerkiksi tenniskyynärpää tai hyppääjän polvi. Hoitoa käytetään myös nivelrikon aiheuttamiin vaivoihin, lähinnä polvinivelessä ja lonkassa.

Tässä hoitomenetelmässä käytetään potilaan omasta verestä otettuja verihiutaleita, joissa on runsaasti kasvutekijöitä. Ennen hoidon aloitusta on huolellisesti selvitettävä, että potilaan vaiva soveltuu tällä hoitomuodolla hoidettavaksi. PRP (platelet rich plasma) hoitoon ei yleensä liity merkittäviä sivuvaikutuksia eikä hoito ole erityisen kivuliasta. Yksi hoitokerta kestää n 30 min.ja sen hinta on n 450 € sisältäen kaikki kustannukset.

 

Vastaanotto Porvoo Tori-toimipisteessä (Rauhankatu 29)