Asiantuntijat

Carl Lybäck Ortopedi, kirurgi

Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti

Esittely:
Olen urheiluvammojen kirurgiseen ja konservatiiviseen hoitoon perehtynyt erikoislääkäri.

Säännöllinen kouluttautuminen on alallamme tärkeää ja olen hakenut oppia säännöllisesti myös ulkomailta. Olen suorittanut American College of Sports Medicinen kamppailulääketieteen sertifikaatin vuonna 2016. Toimin Suomen ammattinyrkkeilyliiton sekä Suomen vapaaotteluliiton lääkärinä. Kamppailu- & kontaktilajien lisäksi hoidan säännöllisesti myös muiden lajien urheilijoita, joista tavanomaisimmat lajit ovat koripallo, jalkapallo, yleisurheilu, salibandy, voimistelu, luistelulajit sekä tanssilajit & baletti. Olkapään, polven ja nilkan vammat ovat tuttuja.

Tukholmassa, Madridissa, Yhdysvalloissa ja Shanghaissa olen syventänyt osaamistani nilkan ja jalan urheiluvammojen hoidosta ja varsinkin nilkan ja jalan alueen tähystyskirurgia kuuluu erikoisosaamiseeni ja olen siihen saanut oppia alan kansainvälisiltä pioneereilta.

Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikki ihmiset urheilutaustaan katsomatta. Mietitään ratkaisu vaivaasi ja hoidetaan se huomioiden Sinun yksilölliset tarpeesi.

Mikäli ongelmasi vaatii kirurgiaa, niin hoidamme sen käyttäen moderneja leikkaustekniikoita.

Teen tavanomaisten pistoshoitojen lisäksi myös ultraääniohjattuja pistoksia (kuten lonkkanivel, olkanivel, pienemmät nivelet, jännetuppiongelmat). Olen suorittanut Tukholmassa nilkan ja jalan diagnostisen ultraäänen syventävän koulutuksen ja esimerkiksi nilkan jänneongelmissa voimme tehdä ultraäänitutkimuksen vastaanoton yhteydessä. Käytössämme on myös magneetti- ja röntgentutkimukset.

Toimin Fenix Sportin vastaavana lääkärinä. Yhteydenotot sporttiklinikkaan liittyvissä asioissa carl.lyback@laakarikeskusfenix.fi (ei potilasasioissa tietosuojan vuoksi)

Vastaanotto Porvoo Tori-toimipisteessä (Rauhankatu 29)