Asiantuntijat

Annika Lönnberg Kardiologian erikoislääkäri

Kielitaito
suomi (äidinkieli), ruotsi, englanti

Palvelut:

  • Hoidan kaikkia aikuisten (>16v) sydänsairauksia / selvitän onko oireiden taustalla sydänsairaus.
  • Vastaanoton yhteydessä voidaan tarvittaessa tehdä sydämen ultraäänitutkimus (sydänECHO), jolla saadaan selvitettyä sydämen rakenne ja toiminta (sydämen vajaatoiminta, läppäviat, synnynnäiset sydänviat).
  • Rytmihäiriöiden selvittelynä Holter-tutkimuksen mahdollisuus erillisellä ajanvarauksella.
  • Rasitus-EKG sepelvaltimotaudin diagnostiikkaan.
  • Vastaanotolle olisi hyvä ottaa mukaan lääkelista ja tiedot mahdollisista aiemmista sydäntutkimuksista /toimenpiteistä (nopeuttaa vastaanottoa) sekä mielellään Ekg (<1v vanha riittää ellei kyseessä ole uusi oire).

Esittely:
Olen valmistunut lääkäriksi v2000 ja kardiologian erikoislääkäriksi v2012. Kardiologiksi erikoistumiseni jälkeen olen työskennellyt Päijät-Hämeen keskussairaalan Sydänkeskuksessa Lahdessa, nykyisellään osastonylilääkärin virassa. Sairaalatyöni on toimenpidepainotteista: teen sepelvaltimoiden varjoainekuvauksia sekä pallolaajennuksia ja asennan tahdistimia, mukaanlukien erityistahdistimet (rytmihäiriö- ja vajaatoimintatahdistimet eli ICD- ja CRT-tahdistimet), erityisvastuualueenani on tahdistinhoito. Pidän myös ajanvarausvastaanottoa sairaalan sydänpoliklinikalla sekä toimin kardiologikonsulttina.

Yksityisvastaanottoa olen pitänyt täällä kotipaikkakunnallani Porvoossa vuodesta 2016 lähtien, mahdollisuuksien mukaan yhtenä päivänä viikossa. Tervetuloa vastaanotolleni!